paradicsom | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Magyaros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
császárszalonna | 10 dekagramm |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
fokhagymagerezd | 1 darab |
burgonya | 1 kilogramm |
zöld paprika | 2 darab |
sertés lapocka | 50 dekagramm |
rozmaring | 1 csipetnyi |
lecsókolbász | 15 dekagramm |
Magyaros egytál a Főételek kategóriában
A császárszalonnát csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.
Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 40 percig pároljuk.
Ezután belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a fűszer paprikát, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott lecsókolbászt. Fűszerezzük 1 ek. fűszerkeverékkel,ízlés szerint a fűszerekből.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt, hozzá adjuk a leveskockát. Kis lángon, letakarva, addig főzzük, amíg a krumpli megfő.