Magyarica
Magyarica
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tisztított mandula

A krémhez

  • Ráma - 15 dekagramm
  • cukor - 30 dekagramm
  • főzőcsokoládé - 15 dekagramm
  • tej - 1.2 dl
  • liszt - 12 dekagramm

A tetejére

  • csokimáz - 1 darab

A tésztához

  • liszt - 60 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • tejföl - 2 dl

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral és a Ramával kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport, majd tésztává gyúrjuk. Kicsit pihentetjük, öt részre osztjuk, vékony lappá nyújtjuk, és a tepsi hátoldalán egyenként kisütjük a lapokat /színt kapni/. A krémhez a Ramán kívül mindent összekeverünk, és sűrű krémmé főzzük. Hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be. Mikor kihűlt, belekeverjük a puha Ramát. A krémet 4 részre osztjuk, megtöltjük vele a lapokat. A tetejét csokimázzal vonjuk be vagy csokireszelékkel szórjuk meg.