fekete bors | 4 csipetnyi |
---|---|
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 3 csipetnyi |
babérlevél | 2 darab |
búzaliszt | 80 gramm |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
kis kockára vágott burgonya | 300 gramm |
1x1 cm-es kockára vágott marhahús | 600 gramm |
apró kockára vágott füstölt szalonna | 300 gramm |
apró kockára vágott hagyma | 300 gramm |
Magyar gulyás a Levesek kategóriában
Széles edényben süsd meg a szalonnát, míg kisül. Ezután süsd a hagymát kb. 5 percig, folyton kevergetve.
Add hozzá a húst és addig süsd, amíg nem sistereg, ami azt jelenti, hogy a lé elpárolgott.
Szórd meg a húst liszttel, add hozzá a Knorr pörköltízesítő kockát, szórd meg köménnyel és a maradék fűszerekkel.
Adj hozzá egy l vizet, majd add hozzá a felvágott krumplit.
A gulyást kb. 40 percig fedő alatt főzd, míg a hús teljesen meg nem puhul.