Magvas zsömle muffinformában
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 3 dekagramm
  • fehér búzaliszt - 35 dekagramm
  • puha Rama margarin - 6 dekagramm
  • tej - 1.75 dl
  • tojás - 1 egész
  • teljes kiőrlésű rozsliszt - 10 dekagramm
  • graham liszt - 5 dekagramm
  • instant élesztő - 7 gramm
  • só - 2 teáskanál
  • napraforgó mag - 1 evőkanál
  • szezámmag - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a liszteket, a sót, cukrot, instant élesztőt. Összekeverjük külön a felvert tojást a tejjel, majd összedolgozzuk a liszttel, és közepesen kemény tésztává gyúrjuk.
  2. Végül belegyúrjuk a magvakat is. Enyhén lisztezett, mély tálba tesszük, letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, hosszúkás hurka alakot formálunk. Teniszlabda méretű darabokra vágjuk, kissé megformáljuk.
  4. Muffinformába rakosgatjuk, sütőbe toljuk, 170 fokon sütjük piros-barnára.