1. lépés
A cukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot keverd habosra. Apránként add hozzá a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, az olajat és a szódabikarbónát, majd a vizet és a tojások keményre vert habját. A masszát oszd három részre, öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába és 180 fokon 20-22 perc alatt süsd meg. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral keverd simára, majd főzd sűrűre. A tűzről levéve szórd bele a darált diót és ízesítsd rummal. A kihűlt krémbe csorgasd bele a felolvasztott és kihűlt zselatint, végül a habbá vert tejszínt. A tortalapokat külön-külön meglocsoljuk diólikőrrel, majd megtöltjük a krémmel. A tetejére és az oldalára is teszünk a krémből. Az oldalát megszórjuk darált dióval és tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólások