Feltöltve:

Máglyrakás dióval

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kifli, vagy zsemle, (legjobb a kalács)7 darab
tej1 liter
tojás4 darab
Ráma15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor10 dekagramm
darált dió15 dekagramm
mazsola1 darab
alma4 darab
fahéj1 darab
citromlé1 darab
savanykás lekvár1 kevés
víz0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A kifliket felkarikázzuk, a tojások sárgáját a kétféle cukorral és a 10 dkg Ramával kikeverjük, a kiflikre öntjük. Amíg áznak, az almákat hámozzuk, negyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. Fahéjjal, citromlével meglocsolva kevés Ramával kicsit megpuhítjuk. Ramával kikent tűzálló tálba teszünk egy réteg kiflit, majd az almákat, megszórjuk darált dióval és mazsolával, végül a kiflik másik felét is rá rétegezzük. Tetejét lekváros vízzel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb.: 40 percig sütjük, közben a tojások fehérjéit kevés cukorral kemény habbá verjük. A tetejére simítjuk a habot és tovább sütjük amíg szép színt nem kap. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem