Feltöltve:

Máglyarakás almadzsemmel

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemle6 darab
tej5 dl
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
Rama margarin5 dekagramm
cukor6 dekagramm
darált dió10 dekagramm
fahéj1 darab
almadzsem1 pohár

A tetejére

tojásfehérje3 darab
cukor15 dekagramm
baracklekvár4 evőkanál
durvára vágott dió5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A zsemléket vékony szeletekre szelem. A tepsit margarinnal kikenem. A tejet a tojássárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemleszeleteket belemártogatom a tejes, cukros lébe és szorosan egymás mellé a tepsi aljára teszem. Amikor kiraktam az alsó sort, a fahéjjal összekevert dió felét a zsemlére szórom, majd erre teszem az almadzsemet, amit házilag készítettem. A dzsemre ismét a maradék darált dió kerül, majd a maradék zsemléket ismét a tejbe forgatom, és a dióra teszem. 170 fokos sütőben a tetejét kicsit pirosra megsütöm, a tojások fehérjét gőz felett a cukorral és baracklekvárral kemény habbá verem. Amikor megsült, kiveszem a sütőből és a tojáshabot ráteszem a tetejére. Vagdalt dióval meghintem, majd a már kikapcsolt, de meleg sütőbe visszateszem, hogy a hab száradjon. Kihűlés után szeleteltem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem