Feltöltve:

Máglyarakás

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sütésálló barackíz25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej1 liter
tojás4 darab
porcukor30 dekagramm
szikkadt zsemle (ugyanilyen súlyú kifli v. kalács is lehet)8 darab
Ráma15 dekagramm
őrölt fahéj1 púpos kávéskanál
alma6 darab

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Máglyarakás a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és lábasban 5 dkg olvasztott Ramával, 7-8 perc alatt megpároljuk. Vigyázzunk nehogy túlságosan megpuhuljon. A zsemlét 1 cm vastagon felszeleteljük, de nem lapjában, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját a többi Ramával, a fele porcukorral (ez méz is lehet), és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit Ramával kikenünk, morzsával behintünk. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés, (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és a háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütőben 180 fokon, légkeveréssel 165 fokon, kb. 30 percig sütjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot, és a lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük és visszatoljuk a sütőbe. A lángot kb. 15 fokkal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk, és kb. 10 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem