Feltöltve:

Máglyarakás

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

fahéj1 kávéskanál
tej0.5 liter
száraz zsemle6 darab
margarin5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor25 dekagramm
alma6 darab
tojás4 darab
sárgabaracklekvár25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fahéjjal és a vaníliás cukorral megszórjuk, és egy kicsit állni hagyjuk. A száradó zsemléket körülbelül egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsi alján szétterítjük. A tejet felforraljuk, és a tojások sárgáját a margarinnal, és a fele porcukorral habosra keverjük. A forró tejet a zsemlére öntjük hogy alaposan megduzzadjon. Erre rátesszük az almát, és 15-20 percig sütjük, ezalatt felverjük a tojások fehérjéjét kemény habbá, kevés cukorral és lekvárral. Ha megsült, kivesszük, megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a felvert habot. Kisebb lángon, még kb. 15 percig sütjük, a hab száradásáig. Melegen kockákra vágva tálaljuk!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem