Feltöltve:

Máglyarakás

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kifli8 darab
alma5 darab
tej1 liter
tojás4 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 evőkanál
dió25 dekagramm
mazsola20 dekagramm
1 darab
Ráma1 darab
baracklekvár1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Az almákat meghámozzuk, vékony gerezdekre szeleteljük, majd a Ramával és cukorral karamellizálunk. 4 db tojássárgát 5 ek. cukorral és a vaníliás cukorral aranysárgára keverünk, majd hozzáadunk 2 dl tejet. A maradék 8 dl tejet egy csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk az előzőleg elkevert tojássárgát és még 1-2 percig rotyogtatjuk.

2. lépés

Amikor elkészült, belemártogatjuk az ujjnyi vastagra szeletelt kifliket. Ramával kikent tepsibe rétegezzük - kifli, alma, mazsola, amit előzőleg egy bögre vízben megmelegítünk, hogy ne legyen kemény, dió, ha nem cukrozott, akkor előzőleg porcukrot kell hozzákeverni, kifli, alma, mazsola, dió, majd a tetejére ismét egy sor kiflit teszünk.

3. lépés

Sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük. Közben a tojások fehérjéjét 3 ek. cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verünk.

4. lépés

Ha letelt a 20 perc, kivesszem a kiflis masszát és a tetejét megkenjük baracklekvárral, valamint a tojásfehérjével. 10-15 percre visszatesszük a sütőbe és barnulásig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem