Máglyarakás
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • sima fonott kalács - 2 darab
    • tojás - 3 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • alma - 4 darab
    • cukor - 1 darab
    • citromlé - 1 darab
    • fahéj - 1 darab
    • mazsola - 1 darab
    • apróra vágott dió - 1 kevés
    • baracklekvár - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A kalácsokat feldaraboljuk, az almákat megpucoljuk, felszeleteljük és cukorral, citromlével megpároljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet. Beleforgatjuk a feldarabolt kalácsdarabokat, majd,Ramaval kikent tepsibe rakjuk. A tetejére tesszük a párolt almaszeleteket, meghintjük fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a baracklekvárt és az almára simítjuk. Közepes lángon sütjük.