kifli, vagy kalács | 20 dekagramm |
tojás | 3 darab |
tej | 0.5 liter |
porcukor | 10 dekagramm |
Ráma | 3 dekagramm |
darált dió | 10 dekagramm |
mazsola | 10 dekagramm |
rum | 0.5 dl |
alma | 0.5 kilogramm |
barackíz | 3 evőkanál |
Az 1-2 napos süteményeket karikára vágjuk, a tojássárgát a cukorral és az olvasztott Ramával elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre, - amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük, egy ideig benne áztatjuk. Egy szélesebb tűzálló tálat Ramával kikenünk, (de lehet tepsi is), és az áztatott süteményt belerakjuk, rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt, és a megsült tészta tetejére öntjük, majd elsimítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik, és kissé megpirul. Tűzálló tálba tálaljuk, vagy ha tepsiben sült, kockákra vágva szedőlapáttal adagoljuk.
Hozzászólások