Feltöltve:

Máglyarakás

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kalács250 gramm
baracklekvár200 gramm

A tejes részhez

tej500 milliliter
citrom reszelt héja1 darab
narancs reszelt héja1 darab
vaniliaaroma1 üvegcse

A tojássárgás részhez

tojássárga5 darab
cukornak megfelelő folyékony édesítőszer70 gramm

A párolt almához

alma600 gramm
cukornak megfelelő folyékony édesítőszer, vagy ízlés szerint méz30 gramm
citrom leve1 darab
narancs leve1 darab
őrölt fahéj1 kevés

A habhoz

cukornak megfelelő folyékony édesítőszer70 gramm
tojásfehérje5 darab

Elkészítés

1. lépés

A kalácsot felszeleteljük, majd egy tálba tesszük. A tejhez hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vanília aromát, majd felforraljuk. Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra, majd a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, és ezt is a kalácsokra öntjük. A kalácsokat jól összekeverjük a ráöntött tejjel és a tojássárgával, majd egyenletesen eloszlatjuk a Ramával kikent tepsiben. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom és a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük. Ezután bekenjük a baracklekvár felével. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab. A habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem