Feltöltve:

Máglyarakás

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

alma6 darab
őrölt fahéj2 teáskanál
Ráma15 dekagramm
szikkadt zsemle (kaláccsal még finomabb)8 darab
tej1 liter
tojás4 darab
porcukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
barackíz25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. Fahéjjal megszórjuk, és 5 dkg olvasztott Ramával kb. 7-8 perc alatt megpároljuk, túlzottan ne puhuljon meg. A zsemléket 1 centi vastagon felszeleteljük - de nem lapjában. A tojások sárgáját a többi Ramával, a fele porcukorral, meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a langyos tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, hogy mindenhol egyformán érje, és kicsit átforgatjuk. Ramával kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba terítjük a felét, a párolt almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt 1 dl vízzel simára keverjük, és háromnegyedét a zsemlére kenjük. Sütőben, közepes lángon 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverjük, a vége felé a lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük, és mérsékelve a lángot, még 15 percig sütjük, hogy szép színt kapjon. Ha kész, a lángot elzárjuk, és még kb. 10 percig pihentetjük, szárítjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem