Feltöltve:

Máglyarakás

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor30 dekagramm
tojás4 darab
tej1 liter
zsemle8 darab
Ráma15 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
alma6 darab
van. cukor1 csomag
baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg Ramával megpároljuk. A zsemlét kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a Ramával összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük, és rálocsoljuk a zsemlére. Egy tepsit kikenünk Ramával, zsemlemorzsával meghintünk, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat, és a maradék zsemlével beborítjuk. Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon. A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem. 30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot (baracklekvárosan), egy kis szint adtam neki és készen is van.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem