Feltöltve:

Máglyarakás

timer 60
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

szikkadt kifli6 darab
alma4 darab
Rama Vajas Íz30 gramm
tojás4 darab
cukor250 gramm
vaníliarúd1 darab
tej500 milliliter
darált dió100 gramm
mazsola (opcionális)50 gramm
rum (opcionális)3 evőkanál
baracklekvár5 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A szikkadt kifliket vágjuk karikára. Az almákat pucoljuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, de előbb egy keveset tegyünk félre és kenjük ki vele a formát. Ha szeretnénk, a mazsolát áztassuk be a rumba.

  2. 2. lépés

    A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat 50 gramm cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával keverjük habosra, majd keverjük el az olvasztott margarinnal. Ezután öntsük rá a tejet.

  3. 3. lépés

    Tegyük a kiflikarikákat egy tűzálló tálba és öntsük rá a tojásos-tejes keveréket. Szórjuk meg a darált dióval, és - ha szeretnénk- a rumba áztatott mazsolával.

  4. 4. lépés

    A felszeletelt almát rendezzük el a kifliréteg tetején. Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.

  5. 5. lépés

    Mielőtt kivennénk a sütőből, verjük fel a tojások fehérjéjét 200 g cukorral kemény habbá.

  6. 6. lépés

    Kenjük az almaréteg tetejére a baracklekvárt, majd halmozzuk a tetejére és simítsuk el a tojáshabot. (Használhatunk csillagcsővel ellátott habzsákot is, így díszesebb lesz a máglyarakás teteje). Tegyük vissza még 10 percre a sütőbe, amíg a hab megemelkedik és kissé megbarnul.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Máglyarakás

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Almás krémes

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé felfújt (szuflé)

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1