Feltöltve:

Mágikus mogyorós

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt50 dekagramm
tojás2 darab
cukor50 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
1 csipetnyi
tejföl5 evőkanál
Ráma30 dekagramm
héjas mogyoró, (törökmogyoró)50 dekagramm
tortabevonó csokoládé30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a tojásokkal, 25 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a Ramával gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Letakarva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Eközben a mogyorót felforrósított serpenyőbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve, szárazon megpirítjuk. Azon melegében konyharuhára borítjuk, és a héját ledörzsöljük. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű korongokat szórunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral borított tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. A mogyorót elosztjuk a kihűlt sütemények tetején. A maradék cukrot vízzel kiöblített edényben karamellizáljuk. Hozzáadunk fél dl vizet és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a mogyorókra csorgatjuk. Ha megdermedt, előkészítjük a csokoládémázat. Ehhez az apróra tördelt tortabevonót vízfürdőben megolvasztjuk, beleöntjük az olajat, simára keverjük. A mogyorós süteményeket két villa segítségével megmártjuk a csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem