Madeleine recept.
Olvasszuk meg, majd hűtsük szobahőmérsékletűre a Ramát. Verjük fel a tojásokat a vaníliával és a sóval, adjuk hozzá a cukrot, és legalább 5 percig keverjük, amíg habos lesz a teteje. Kis adagokban adjuk hozzá a lisztet, mindig újra átkeverve, majd a citrom reszelt héját és pár cseppet a citrom levéből. Végül adjuk hozzá a Ramát.
Sütés előtt legalább egy órát pihentessük a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük ki Ramával, és szórjuk ki liszttel a formákat. Kanállal adagoljuk a tésztát a kikent mélyedésekbe. A sütő középső rácsán süssük készre. Akkor jó, ha a kidudorodó tetejét megnyomva magától visszaugrik. Ízlés szerint gőz felett felolvasztott keserű csokoládéba, majd kókuszreszelékbe mártogatjuk a kagylók egyik felét.