Feltöltve:

Madeleine

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Ráma1 púpos evőkanál
liszt1 darab

A mázhoz

étcsokoládé1 darab
kókuszreszelék1 darab

-

tojás2 egész
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
cukor7 dekagramm
liszt7 dekagramm
citrom0.5 darab
Rama margarin5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Olvasszuk meg, majd hűtsük szobahőmérsékletűre a Ramát. Verjük fel a tojásokat a vaníliával és a sóval, adjuk hozzá a cukrot, és legalább 5 percig keverjük, amíg habos lesz a teteje. Kis adagokban adjuk hozzá a lisztet, mindig újra átkeverve, majd a citrom reszelt héját és pár cseppet a citrom levéből. Végül adjuk hozzá a Ramát.

  2. 2. lépés

    Sütés előtt legalább egy órát pihentessük a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük ki Ramával, és szórjuk ki liszttel a formákat. Kanállal adagoljuk a tésztát a kikent mélyedésekbe. A sütő középső rácsán süssük készre. Akkor jó, ha a kidudorodó tetejét megnyomva magától visszaugrik. Ízlés szerint gőz felett felolvasztott keserű csokoládéba, majd kókuszreszelékbe mártogatjuk a kagylók egyik felét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Kókuszos tallér

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mandulás holdacska

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Dió kosárka

timer 300"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos csillagok

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 1

Madeleine

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2

Dió sütemény

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 2

Gesztenyés levél

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Édes süti

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kávés pillangók

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szilvalekváros párna

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0