Feltöltve:

Madártejtorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

vaníliarúd1 darab
tej5 dl
tojássárgája8 darab
kristálycukor20 dekagramm
főzős vanília ízű pudingpor1 csomag
Ráma20 dekagramm

A forma kikenéséhez

finomliszt1 darab
Ráma2 dekagramm

A szóráshoz

kristálycukor3 evőkanál

A díszítéshez

habtejszín4 dl
ét-vagy tejcsokoládé8 dekagramm
vékony, lapocskára vágott mandula1 marék
kristálycukor4 evőkanál

A sziruphoz és a torta összeállításához

víz2 dl
kristálycukor2 csapott evőkanál
baracklekvár3 evőkanál

A tésztához

Ráma12.5 dekagramm
tejpor2.5 dekagramm
tojás3 darab
porcukor4 dekagramm
kristálycukor9 csapott evőkanál
finomliszt11 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
étkezési keményítő2.5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgát. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé több részletben beleszórjuk a kristálycukrot is. A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a tejporral összekeverjük. Egyharmadnyi cukros tojáshabot a Ramás masszára teszünk, majd egyharmadnyi lisztes keveréket rászitálunk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztes keveréket ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, kilisztezünk, és a massza felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 15 perc alatt megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Ha kész, a sütőből kivesszük, és a tortakarikából egy cukorral behintett sütőpapírra borítjuk át. A maradék tésztából még egy kerek lapot sütünk ugyanígy. A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, hogy a vanília íze jól átjárhassa. A tojássárgát a cukorral jó habosra keverjük, a pudingport és kb. 1 dl tejet hozzáadunk, majd simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Többször megkeverve hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha (szobahőmérsékletű) Ramát először magában keverjük habosra, majd kanalanként a vaníliakrémet is beledolgozzuk. A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk, hűlni hagyjuk. Következhet a torta összeállítása. A tortaformában lévő tortalapot a fele sziruppal meglocsoljuk, a fele lekvárral vékonyan megkenjük. A fele vaníliakrémet rákenjük. Erre a másik tészta kerül, amit a maradék sziruppal meglocsolunk, lekvárral megkenünk, a vaníliakrém másik felét rásimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára, hogy megdermedjen. A tortát forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, amit leemelünk róla. A torta oldalát kb. 2 dl kemény habbá vert, cukorral ízesített tejszínnel körbekenjük, majd a megpirított, de már kihűlt mandulalapocskákat rányomkodjuk. A többi tejszínhabot habzsákba töltjük, a torta tetejét körben ezzel díszítjük, a torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre