Feltöltve:

Madártej torta

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

liszt5 evőkanál
tej4 dl
vaníliás cukor2 csomag
porcukor5 evőkanál
tojássárgája8 darab
porcukor15 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Díszítés

gabonapehely1 pár szem
kék ételszínező1 kevés
csokoládékocka1 csokor
csokis keksz (cookie)1 pár szem
kókuszreszelék20 dekagramm
növényi tejszín0.5 liter

Piskóta

tojásfehérje8 darab
sütőpor1 csomag
liszt8 evőkanál
porcukor8 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjét felverjük habnak, majd a porcukrot, a lisztet és a sütőport belekeverjük.

  2. 2. lépés

    Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük és 180°-on, alsó-felső sütéssel 20 perc alatt megsütjük.

  3. 3. lépés

    A Ramát habosra keverjük a porcukorral.

  4. 4. lépés

    A tojássárgákat a porcukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a Ramás krémmel és rákenjük a tésztára.

  5. 5. lépés

    A tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a kék ételszínezőt és a kókuszreszeléket, majd a krém tetejére kenjük. Egy keveset meghagyunk fehéren a torta oldalára és a szemeknek.

  6. 6. lépés

    Ezután megolvasztjuk a csokit. Ebből készítem a szemgolyókat és a szájat. Amíg meleg, addig belehelyezzük a kekszeket.

  7. 7. lépés

    Végül a maradék fehér tejszínt a torta oldalára kenjük és belenyomkodjuk gabonapelyheket.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem