Feltöltve:

Madártej torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor8 evőkanál
liszt10 evőkanál
Ráma25 dekagramm
tej8 dl
tojás8 darab

Tészta

tojásfehérje8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor2 teáskanál
1 csipetnyi

krem

tojássárgája8 darab
vaníliás pudingpor1 csomag
liszt2 evőkanál
tej8 dl
porcukor20 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Teteje

4 tojásos piskóta1 darab

Madártej torta a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőport elkeverem a lisztbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és közben apránként hozzáadagolom a porcukrot. Amikor már a hab jó kemény, akkor óvatosan beleforgatom a lisztet. A sütőmet 180 fokra melegítem fel és a 26-cm-es tortaformám alját kibélelem sütőpapírral. A masszámat beleöntöm és megsütöm.

2. lépés

Amíg sül, addig a tojássárgákat elkeverem a pudingporral, a liszttel és apránként hozzákeverem a tejet, majd csomómentes keverem. Jó kemény krémet főzök belőle. Elrakom, hogy hűljön ki.

3. lépés

A puha Ramát a porcukorral keverem habosra. Amikor a puding kihűlt, akkor a Ramás krémet hozzákeverem és a kész krémet a hűtőbe rakom.

4. lépés

A megsült tésztámat miután kihűlt, kettévágom, két lappá. Az alsó lapot egy kerek tálcára teszem és köré rakom a tortaforma oldalát. Rákanalazom az összes krémet és a másik tortalapot rárakom a tetejére.

5. lépés

Legalább egy éjszakát a hűtőben tárolom, másnap pedig a tetejét felvert tejszínnel díszítem. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem