Feltöltve:

Madártej fahéjjal, mazsolával

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor4 evőkanál
finomliszt1 evőkanál
tej1 liter
tojás4 egész
vaníliás cukor2 csomag

Tetejére

őrölt fahéj, esetleg kakaó1 evőkanál
mazsola0.5 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Feltesszük a tejet forrni és közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével. A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük, de nem forraljuk fel. Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat és végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem