Feltöltve:

Madártej

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Habhoz

tojásfehérje4 darab
vaníliás porcukor2 evőkanál
tej8 dl

Sodóhoz

tojássárga4 darab
vaníliás cukor4 evőkanál
liszt1 evőkanál
tej4 dl

Elkészítés

1. lépés

4 tojást szétválasztunk, és a fehérjéből nagyon kemény habot verünk úgy, hogy amikor már majdnem teljesen kemény, beleverünk 2 evőkanálnyi vaníliás porcukrot. Míg a fehérjét verjük, felforralunk 8 dl tejet. Amikor forrni kezd, kis lángra tesszük, és a habból kis evőkanálnyi darabokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat egy-egy percig főzzük a tejben, (vigyázz, kifuthat), majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A galuskák a tejben megduzzadnak, hármasával-négyesével főzzük ki őket. Amikor ezzel elkészültünk, készen várakoznak és hűlnek a madarak, egy akkora fazék vizet teszünk fel forrni, amelynek a tetejére majd a keverőedényünket ráültethetjük. A 4 sárgáját magas fordulatszámon fehéredésig keverjük4 evőkanál vaníliás cukorral, 1 evőkanál liszttel, majd lassan hozzácsorgatunk 4 deci hideg tejet. Ekkor a keverőedényt a forrongó víz fölé ültetjük, ne érjen bele, és kézi habverővel keverni kezdjük, lassan hozzátéve a madarak kifőzésére használt tejet is. Addig keverjük és gőzöljük folyamatosan, amíg habos nem lesz, és a hőmérséklete nagyon meleg, de nem forró. Ha túlmelegítjük, akkor összeáll benne a tojás, és sárga csomós lesz az egész. Leemeljük a gőzről, még egy percig kevergetjük, majd kihűtjük, végül a habgaluskákkal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem