Feltöltve:

Madárka, kelt tésztából

timer 100
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
cukor4 evőkanál
Ráma5 dekagramm
tej3 dl
1 csipetnyi
tojás a kenéshez1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az átszitált lisztbe, - a 1,5 dl tejben az 1 ek.cukorral felfuttatott élesztőt, az olvasztott margarint, egy csipet sót és a 1,5 dl tejben feloldott 3 ek. cukrot - teszem, majd alaposan kidolgozom és hagyom kelni kb.1-1,5 óráig. A cipó tetejét keresztben bevágom, mert így jobban fog kelni.


2. lépés

Kelés után a cipót 8 részre vágom, egy ilyen részt kisodrok, majd ezt is ketté vágom.

3. lépés

A kisodrott rudat meggörcsölöm úgy, hogy a vágott vége legyen alul.

4. lépés

A meggörcsölt darabokat sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem tisztes távolságba és a "csőre" két oldalára 1-1 mazsola szemet teszek. Megkenem tojással és mehet az előmelegített sütőbe, alul-felül sütéssel, 170 fokon 25-30 percig sütöm.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem