Macskaszem
Macskaszem
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 40 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • Ráma - 12 dekagramm
    • folyékony édesítő - 1 kevés
    • instant élesztő - 1 csomag
    • tej - 1 darab

    Töltelék

    • darált dió - 20 dekagramm
    • tojásfehérje - 4 darab
    • folyékony édesítő - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél óráig kelesztjük, majd 3 cipóra osztjuk. Téglalappá nyújtjuk, a két szélét végigrakjuk kimagozott meggyel, és innen is, onnan is kettőt-hármat tekerünk rajta úgy, hogy középen maradjon egy kb. 2-3 cm üres sáv, ahova majd a töltelék kerül. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a folyékony édesítőszerrel, belekeverjük a darált diót. Az üresen hagyott 2-3 cm széles középső sávokba beleterítjük a tölteléket. A feltekert meggyes részeket tejföllel elkevert tojássárgával megkenjük. Kb. 10-15 percig még kelesztjük, majd 20-25 perc alatt 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Vigyázzunk, nem szabad, hogy kiszáradjon.