Feltöltve:

Macaron (házilag)

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

mandulaliszt, finomra őrölt mandula88 gramm
porcukor160 gramm
tojásfehérje72 gramm
kristálycukor30 gramm
ételfesték1 darab

Csokoládékrém töltelék naranccsal

narancs lereszelt héja1 darab
étcsokoládé150 gramm
tejszín50 gramm
narancslé50 gramm
Ráma35 gramm

Eszközigény

habzsák1 darab
szilikonos sütőpapír1 kevés

Macaron (házilag) a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A fehérjét közepes fokozaton elkezdjük felverni. Ha már elkezdett habosodni, kisebb részletekben hozzáadjuk a kristálycukrot és félkeményre verjük. Vigyázzunk, ne verjük túl. Akkor jó, ha a habverő végén csőrt képez, de ezt meghimbálva nem cseppen le. Az ételfestéket is adjuk hozzá és a legerősebb fokozaton pár másodperc alatt dolgozzuk össze.

2. lépés

A felvert tojásfehérjére rázúdítjuk az előre leszitált és összekevert porcukros mandulát.

3. lépés

Laza mozdulatokkal elkeverjük, akárcsak a piskótatésztát.

4. lépés

A massza akkor jó, ha egy kiskanállal kiveszünk egy kis részt és az kb. 10 másodperc alatt elterül úgy, hogy eltűnik a kis csúcs a tetejéről. Ha nagyon gyorsan terül túlkevertük. Inkább lassan, de biztosan. Nem fog összeesni a hab amíg tesztelgetjük.

5. lépés

Ha megfelelő a massza, habzsákba töltjük és a szilikonos sütőpapírra kis halmokat nyomunk. Egy órán át szárítjuk. Ha a felülete megbőrösödött, előmelegített sütőbe 140 fokon 15-20 percig sütjük.

6. lépés

Ha elkészültek hagyjuk hűlni a szilikonos lapon, vagy sütőpapíron. Ha kihűltek könnyedén leválaszthatóak.

7. lépés

A csokikrémhez lassú tűzön egy kis lábasban az összes hozzávalót összemelegítjük. Ha az összes csokidarabka felolvadt, hagyjuk hűlni. Amint kihűlt kenhető állagú lesz a krém és ezzel kenjük meg a makik egyik felét, majd összeragasztjuk őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem