Feltöltve:

Macaron

timer 60
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz35 gramm
mandula100 gramm
porcukor100 gramm
tojásfehérje80 gramm
kristálycukor125 gramm

Macaron a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Macaron elkészítés 1. lépés képe

Sütőpapírral bélelt tepsiket készítünk elő, 3-t. 100 gramm száraz mandulaőrleményt és 100 gramm porcukrot összekeverünk és leszitáljuk egy nagy tálba.

2. lépés

Macaron elkészítés 2. lépés képe

Ehhez az őrleményhez adjuk a tojásfehérje felét, vagyis 40 grammot, amivel alaposan elkeverjük. Egy viszonylag tömör masszát kell kapnunk.

3. lépés

Macaron elkészítés 3. lépés képe

A másik felét a fehérjének egy tálba tesszük 25 gramm kristálycukor kíséretében.

4. lépés

A 100 gramm kristálycukrot és a vizet egy lábasban elkezdjük sziruppá melegíteni a legkisebb rózsa takarék lángján.

5. lépés

Amikor begyújtjuk a lángot alatta, azonnal el kell kezded verni a tojásfehérjét kemény habbá.

6. lépés

Aztán ha felforr a szirup, kb a forrás kezdetétől számítva 4-5 perc és megfelelő lesz.(kb. 113 fokos ilyenkor, de nyugodtan hőmérőzzük), Újból habverővel verni kezdjük, szirupot szép lassan csurgatjuk bele és keverjük, amíg kihűl. Fényes lesz és olyan nyúlós érzetű.
Ez bele telhet 10 percbe is.

7. lépés

Ezután hozzáöntjük a mandulás masszához, és egy hablapáttal összeforgatjuk óvatosan. Ilyenkor mehet hozzá az ételfesték, ha lehet ne folyékonyat használjunk és ne sokat, mert megváltoztatja az állagát a masszának. Ha nem teszünk bele ételfestéket, fehér macaronjaink lesznek.

8. lépés

Amint nem márványos, hanem egyneműnek látszik, emeljünk ki egy keveset a lapáttal és nézzük meg hogyan folyik le róla. Akkor jó, ha elkezd lefolyni, elszakad, tovább folyik, megint elszakad és így tovább. Plusz a leesett tészta szép lassan beleolvad a masszatengerbe.
Addig forgassuk a krémet lapáttal, míg így nem folyik. Azért túlkeverni sem szabad ez tény, ezért többször ellenőrizd.

9. lépés

Macaron elkészítés 9. lépés képe

Viszonylag folyékony masszát kapunk, amit aztán egy sima (12-s) csővel ellátott habzsákba, vagy egy zacskóba töltünk, aminek majd a csücskét kivágjuk.
Ha nincs csövünk kivágjuk a csücskét a zsáknak, de ha elengedjük megindul a tészta, vigyázzunk.

10. lépés

Macaron elkészítés 10. lépés képe

150 fokra előmelegítjük a sütőt. A sütőpapírral bélelt tepsikre elkezdjük rányomkodni a halmokat. Készüljünk fel, hogy picit fognak terülni, szóval ne nagyon szorosan nyomjunk pici köröket egymás mellé.
Ha olyan 10 forintos nagyságú köröket nyomunk, akkor az még el fog terülni egy 20 vagy egy 50 forintos nagyságra.

11. lépés

Ha végeztünk egy tepsivel, akkor a tepsi alját kicsit megütögetjük, hogy a légbuborékok kiszabadulhassanak a macaronokból, majd ezek után 150 fokra előmelegített sütőbe azonnal betehetjük. 15 perc alatt megsülnek.

12. lépés

Macaron elkészítés 12. lépés képe

A sütőben, felülről a másodikra tesszük a tepsit és sima légkeveréssel sütjük 140 fokon.

13. lépés

Macaron elkészítés 13. lépés képe

Hagyjuk kihűlni, majd kettőt ízlés szerint összetapasztunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem