sárgarépa | 2 darab |
---|---|
majoránna | 1 teáskanál |
bors | 1 evőkanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
paradicsom sűrítmény | 3 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
fehérrépa | 1 darab |
hagyma | 1 darab |
zeller | 0.5 darab |
káposzta | 600 gramm |
vaj | 2 evőkanál |
"Lusta" káposztaleves a Levesek kategóriában
A kposztát vágd 8 részre, vágd ki a torzsáját és vágd apró csÍkokra.
Két liter vÍzhez add hozzá a reszelő nagy lyukán lereszelt sárga és fehérrépát, zellert és a borsot.
Add hozzá a káposztát és a Knorr kockát. Főzd lassan, mÍg a zöldségek megpuhulnak.
Egy serpenyőben lvaszd fel a vajat, add hozzá a felaprÍtott hagymát. PirÍtsd egy pár percig.
Ezután add hozzá a lisztet, alaposan keverd össze és add hozzá a paradicsomsűrÍtményt.
Az egészet öntsd a levesbe. Forrald fel és ÍzesÍtsd majoránnával és aprÍtott petrezselyemzöldde.