Lúdláb torta
Lúdláb torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 3 darab
    • cukor - 3 evőkanál
    • liszt - 3 evőkanál
    • kakó - 1 evőkanál
    • magozott meggybefőtt - 1 csapott mokkáskanál

    Krémhez

    • tej - 3 dl
    • csokis pudingpor - 1 csomag
    • cukor - 4 evőkanál
    • Ráma - 20 dekagramm
    • étcsoki - 10 dekagramm

    Mázhoz

    • étcsoki - 20 dekagramm
    • meggy a díszítéshez - 1 pár szem

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból sütünk egy piskótát. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. A Ramát habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk. Felolvasztjuk a csokit és ezt is a krémhez adjuk. Fele krémet a tésztára kenjük, megszórjuk a meggyel, majd befedjük a maradék krémmel. Tetejét és az oldalát a csokimázzal bevonjuk, majd tetszőlegesen díszítjük.