Lúdláb torta
Lúdláb torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rumos meggy - 10 dekagramm
  • étcsoki - 10 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • tejszín - 4 dl
  • kerek piskótalap (csokoládés) - 1 darab
  • rumos meggylé - 1 dl

Elkészítés:

  1. A tejszínt még előző nap felforraljuk a cukorral, és felolvasztjuk benne a csokit. Kihűlés után egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A piskótát 3 azonos lapra vágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az alsó lapot meglocsoljuk a meggy levével, megkenjük a csokis tejszínnel, meghintjük a meggyel, majd ismét tortalap következik. A krémmel úgy gazdálkodjunk, hogy a tortát is ezzel vonjuk be.