Feltöltve:

Lúdláb

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os)4 darab
kristálycukor16 dekagramm
víz4 evőkanál
kakaópor2 dekagramm
rétesliszt14 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

A krémhez

tej8 dl
rétesliszt8 evőkanál
tojás2 darab
Ráma25 dekagramm
porcukor30 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

A csokimázhoz

étcsokoládé20 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a főzött krémet készítjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit elkeverünk simára a 2 db. tojással és a 8 ek liszttel. A krémet gőz felett felfőzzük. Egy nagyobb fazékba vizet forralunk és rátesszük a habüstöt, vagy egy másik, kisebb edényt. Beleöntjük a felforrt tejet, a tojással elkevert lisztet és sűrűre főzzük. Tetejére kevés kristálycukrot szórunk, akkor nem fog bebőrösödni a teteje, különben folyamatosan kellene keverni, amíg ki nem hűl.

  2. 2. lépés

    A 25 dkg Ramát a 30 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

  3. 3. lépés

    Elkészítjük a csokis piskótát: a 4 tojást kettéválasztjuk, a tojássárgába beletesszük a 4 ek vizet és a 16 dkg kristálycukrot, majd fehéredésig keverjük, végül hozzákeverjük a 2 dkg kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. A 14 dkg lisztet elkeverjük az 1 csomag sütőporral és a csipetnyi sóval. A hab felét beletesszük a tésztába és rászitáljuk a lisztes keveréket. Fakanállal lazán összekeverjük, majd a hab többi részével tovább lazítjuk a tésztánkat. Egy kb. 30x40 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és egy hablapáttal elsimítjuk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, kiborítjuk egy táblára és lehúzzuk a tetejéről a papírt.

  4. 4. lépés

    A főzött és a Ramás krémet összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Fél órára hideg helyre tesszük. Ha nem fér a hűtőbe, akkor a spájzba, a lényeg, hogy a krém megszilárduljon.

  5. 5. lépés

    Elkészítjük a csokimázat: a 20 dkg étcsokoládét összetördeljük, habüstbe tesszük és gőz felett a 10 dkg Ramával megolvasztjuk. Amikor kihűlt, rákenjük a krémre. Ha megszáradt, vizes késsel felszeleteljük. Először 5x5-ös négyzetekre, majd az átló mentén háromszögekre vágjuk. Így úgy néz ki, mint két lúdláb.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1