tojás | 6 darab |
porcukor | 36 dekagramm |
feketekávé főzött | 9 evőkanál |
kakaópor | 1 evőkanál |
finomliszt | 30 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
tej | 3 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
darált dió | 14 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
csokoládé | 15 dekagramm |
olaj | 3 cl |
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. 25x39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.
A krém készítése: a pudingport a cukrokkal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután a diót belekeverjük, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal jól összekeverjük, habosra. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk. Nagyon finom. Készítsétek el.
Hozzászólások