Ludaskása
Ludaskása
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 150 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • zöldborsó - 100 gramm
  • árpagyöngy - 300 gramm
  • friss petrezselyem zöld - 1 csokor
  • kacsazsír - 1 evőkanál
  • zellergumó - 100 gramm
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 evőkanál
  • petrezselyem gyökér - 150 gramm
  • liba aprólék - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát forró kacsazsíron megdinsztlejük.
  2. A meghámozott és kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk és pirítjuk egy kicsit a hagymás zsíron. Hozzáadjuk a babérlevelet is.
  3. Majd hozzáadjuk a libaaprólékot és fölöntjük vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá 2 evőkanál Knorr csirkés Delikátot. Közepes lángon főzzük kb. 30 percig.
  4. Közben az árpagyöngyöt jól leöblítjük és átmossuk. Hozzáadjuk a libához és kipótoljuk a vizet annyira, hogy 1-2 cm-rel ellepje. Lassú tűzön főzzük még kb. 30 percet, míg a hús megpuhul, és az árpagyöngy is megfelelő állagú lesz. A főzés vége előtt kb. 15 perccel adjuk hozzá a kiolvasztott zöldborsót is. (Az árpagyöngyöt lehet csak addig főzni, hogy a kellemes roppanóssága megmaradjon, de tovább is főzhetjük, puhábbra, ki hogyan szereti.) Tálalás előtt keverjünk bele frissen vágott petrezselyem zöldet.