sárgarépa | 150 gramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
babérlevél | 2 darab |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
zöldborsó | 100 gramm |
árpagyöngy | 300 gramm |
friss petrezselyem zöld | 1 csokor |
kacsazsír | 1 evőkanál |
zellergumó | 100 gramm |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 3 evőkanál |
petrezselyem gyökér | 150 gramm |
liba aprólék | 1 kilogramm |
Ludaskása a Főételek kategóriában
Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát forró kacsazsíron megdinsztlejük.
A meghámozott és kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk és pirítjuk egy kicsit a hagymás zsíron. Hozzáadjuk a babérlevelet is.
Majd hozzáadjuk a libaaprólékot és fölöntjük vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá 2 evőkanál Knorr csirkés Delikátot. Közepes lángon főzzük kb. 30 percig.
Közben az árpagyöngyöt jól leöblítjük és átmossuk. Hozzáadjuk a libához és kipótoljuk a vizet annyira, hogy 1-2 cm-rel ellepje. Lassú tűzön főzzük még kb. 30 percet, míg a hús megpuhul, és az árpagyöngy is megfelelő állagú lesz. A főzés vége előtt kb. 15 perccel adjuk hozzá a kiolvasztott zöldborsót is. (Az árpagyöngyöt lehet csak addig főzni, hogy a kellemes roppanóssága megmaradjon, de tovább is főzhetjük, puhábbra, ki hogyan szereti.)
Tálalás előtt keverjünk bele frissen vágott petrezselyem zöldet.