Lubi pecsenye nemzeti galuskával
Lubi pecsenye nemzeti galuskával
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1 dl
  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 35 dekagramm
  • szalonna - 8 dekagramm
  • sertéskaraj - 12 szelet
  • só - csipetnyi
  • paradicsomlé - 1 dl
  • borjúhús - 60 dekagramm
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • zsemle - 1 darab
  • Globus Mustár - 1 teáskanál
  • lecsó - 720 milliliter
  • spenótkrém - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és pár pillanatig azzal is pirítjuk. Ha meghűlt, a darált borjúhúshoz adjuk. Hozzákeverjük még a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, az őrölt pirospaprikát, a sót és a borsot ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk.
  2. A karajszeleteket kiklopfoljuk, gyengén sózzuk és vékonyan megkenjük mustárral. A töltelékből minden szelet közepére egy halmot rakunk és feltekerjük kis rolád formára. A margarinnal kikent sütőedénybe szorosan egymás mellé rakjuk, hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és kb 50 percig sütjük 170 C fokos sütőben. A fedőt levesszük és pár perc alatt pirosra pirítjuk.
  3. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A vöröshagymát és a füstölt szalonnát apróra vágjuk és a margarinon együtt üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a natúr lecsót, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a mustárt, majd pár perc alatt készre forraljuk.
  5. Amikor a húsok megsültek, kiszedjük és melegen tartjuk. A keletkező pecsenyelevet hozzáöntjük a lecsós alaphoz és az egészet pépesítjük. Az egészet egy szitán átpasszírozzuk. Ismét tűzre tesszük, felforraljuk és a tejföl liszt keverékével behabarjuk, majd jól kiforraljuk.
  6. A galuskákat egymás után elkészítjük. Az egyikhez hozzákeverjük az enyhén sós vízben megfőtt és pépesített spenótot, ha szükséges adunk hozzá egy kevés vizet. A másikhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, az egy csipet sót és hozzáadjuk a paradicsomlevet. A harmadikhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, egy csipet sót és egy kevés vizet, ezt natúrban hagyjuk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk és szűrés után azonnal hideg vízzel lehűtjük.