Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | 1 dl |
tejföl | 1 dl |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 2 darab |
bors | 1 teáskanál |
tej | 2 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 35 dekagramm |
szalonna | 8 dekagramm |
sertéskaraj | 12 szelet |
só | csipetnyi |
paradicsomlé | 1 dl |
borjúhús | 60 dekagramm |
pirospaprika | 1 teáskanál |
zsemle | 1 darab |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
lecsó | 720 milliliter |
spenótkrém | 30 dekagramm |
Lubi pecsenye nemzeti galuskával a Főételek kategóriában
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és pár pillanatig azzal is pirítjuk. Ha meghűlt, a darált borjúhúshoz adjuk. Hozzákeverjük még a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, az őrölt pirospaprikát, a sót és a borsot ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, gyengén sózzuk és vékonyan megkenjük mustárral. A töltelékből minden szelet közepére egy halmot rakunk és feltekerjük kis rolád formára. A margarinnal kikent sütőedénybe szorosan egymás mellé rakjuk, hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és kb 50 percig sütjük 170 C fokos sütőben. A fedőt levesszük és pár perc alatt pirosra pirítjuk.
Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A vöröshagymát és a füstölt szalonnát apróra vágjuk és a margarinon együtt üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a natúr lecsót, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a mustárt, majd pár perc alatt készre forraljuk.
Amikor a húsok megsültek, kiszedjük és melegen tartjuk. A keletkező pecsenyelevet hozzáöntjük a lecsós alaphoz és az egészet pépesítjük. Az egészet egy szitán átpasszírozzuk. Ismét tűzre tesszük, felforraljuk és a tejföl liszt keverékével behabarjuk, majd jól kiforraljuk.
A galuskákat egymás után elkészítjük. Az egyikhez hozzákeverjük az enyhén sós vízben megfőtt és pépesített spenótot, ha szükséges adunk hozzá egy kevés vizet. A másikhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, az egy csipet sót és hozzáadjuk a paradicsomlevet. A harmadikhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, egy csipet sót és egy kevés vizet, ezt natúrban hagyjuk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk és szűrés után azonnal hideg vízzel lehűtjük.