Feltöltve:

Lubi pecsenye nemzeti galuskával

timer 120
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
víz1 dl
tejföl1 dl
vöröshagyma1 darab
tojás2 darab
bors1 teáskanál
tej2 dl
fokhagymagerezd2 darab
liszt35 dekagramm
szalonna8 dekagramm
sertéskaraj12 szelet
csipetnyi
paradicsomlé1 dl
borjúhús60 dekagramm
pirospaprika1 teáskanál
zsemle1 darab
Globus Mustár1 teáskanál
lecsó720 milliliter
spenótkrém30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Lubi pecsenye nemzeti galuskával elkészítés 1. lépés képe

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és pár pillanatig azzal is pirítjuk. Ha meghűlt, a darált borjúhúshoz adjuk. Hozzákeverjük még a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, az őrölt pirospaprikát, a sót és a borsot ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk.

2. lépés

Lubi pecsenye nemzeti galuskával elkészítés 2. lépés képe

A karajszeleteket kiklopfoljuk, gyengén sózzuk és vékonyan megkenjük mustárral. A töltelékből minden szelet közepére egy halmot rakunk és feltekerjük kis rolád formára. A margarinnal kikent sütőedénybe szorosan egymás mellé rakjuk, hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és kb 50 percig sütjük 170 C fokos sütőben. A fedőt levesszük és pár perc alatt pirosra pirítjuk.

3. lépés

Lubi pecsenye nemzeti galuskával elkészítés 3. lépés képe

Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A vöröshagymát és a füstölt szalonnát apróra vágjuk és a margarinon együtt üvegesre pirítjuk.

4. lépés

Lubi pecsenye nemzeti galuskával elkészítés 4. lépés képe

Hozzáadjuk a natúr lecsót, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a mustárt, majd pár perc alatt készre forraljuk.

5. lépés

Lubi pecsenye nemzeti galuskával elkészítés 5. lépés képe

Amikor a húsok megsültek, kiszedjük és melegen tartjuk. A keletkező pecsenyelevet hozzáöntjük a lecsós alaphoz és az egészet pépesítjük. Az egészet egy szitán átpasszírozzuk. Ismét tűzre tesszük, felforraljuk és a tejföl liszt keverékével behabarjuk, majd jól kiforraljuk.

6. lépés

A galuskákat egymás után elkészítjük. Az egyikhez hozzákeverjük az enyhén sós vízben megfőtt és pépesített spenótot, ha szükséges adunk hozzá egy kevés vizet. A másikhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, az egy csipet sót és hozzáadjuk a paradicsomlevet. A harmadikhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, egy csipet sót és egy kevés vizet, ezt natúrban hagyjuk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk és szűrés után azonnal hideg vízzel lehűtjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem