Feltöltve:

Lovacska torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kakaós piskóta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt5 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
keserű kakaópor1 evőkanál

Pudingos gyümölcskrém

vaníliás pudingpor (főzős)2 csomag
tej8 dl
cukor5 evőkanál
Ráma10 dekagramm
bármilyen gyümölcs vagy befőtt0.7 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojásfehérjét felverjük habbá és kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Amikor szép habos, fakanállal, laza mozdulatokkal beleszitáljuk a kakaós lisztet. Egy 32x25 cm tepsi aljába sütőpapírt teszünk és ebbe öntjük a piskótát. 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 3 részre vágom, és a krémmel megkenem.

2. lépés

A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Ha már majdnem kihűlt, hozzákeverjük a Ramát és a legvégén a gyümölcsöket.

3. lépés

50 dkg fondantból elveszünk kb. 15 dkg-ot, megfestjük barnára, ebből a ló szemét és a gyeplőt készítjük.

4. lépés

A lóformát kivágjuk és amikor a tortát megtöltöttük, a Ramás krémmel körbekenjük és hűtőbe tesszük dermedni. A fehér fondanttal bevonjuk a tortát. Egy 15 cm-es csíkot vágunk, amiből a sörényét készítjük el, majd rárakjuk a gyeplőt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem