Louisianai kreol dzsambalaja
Louisianai kreol dzsambalaja
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • füstölt szalonna - 200 gramm
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • sertéshús - 600 gramm
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • szójaszósz - 1 teáskanál
  • Tabasco szósz - 1 teáskanál
  • zöld paprika - 1 darab
  • hagyma - 3 darab
  • hosszúszemű rizs - 500 gramm
  • piros paprika - 1 darab
  • cayenne bors - 0.5 teáskanál
  • száraz fehér bor - 1.5 darab
  • sárga paprika - 1 darab
  • tőkehal filé - 300 gramm
  • konzervparadicsom - 1 darab
  • szárzeller - 2 darab
  • nagy garnélarák - 9 darab
  • csípős kolbász - 300 gramm

Elkészítés:

  1. A különböző húsokat aprítsuk fel. A paprikákat tisztítsuk meg és a vágjuk kockára. A zellert tisztítsuk meg a leveleitől és szeleteljük fel. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
  2. Felforrósított olajon pirítsuk meg a húsdarabokat, vegyük ki, tegyük félre, és a vissza maradt olajon pirítsuk meg a zöldséget. Adjuk hozzá a paradicsomot, a Knorr kockából készült levest, a bort, a szójaszószt és a borsot.
  3. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a rizst és pároljuk 15 percet.
  4. Végül adjuk hozzá a húst. Pároljuk még, míg a rizs megpuhul. Kb. 10 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá a rákot és a feldarabolt halat. Ízesítsük Tabasco-val. Tálaljuk petrezselyemmel megszórva.