Feltöltve:

Lőrinci túrós lepény

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
sütőpor0.5 csomag
tejföl1 evőkanál

Töltelék

túró1 kilogramm
tojássárgája3 darab
porcukor20 dekagramm
mazsola10 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
reszelt citromhéj1 kevés
búzadara2 evőkanál
tojásfehérje5 darab

Lőrinci túrós lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A töltelékhez valókat összekeverjük, majd a tojásfehérjét csipet sóval, kevés cukorral habbá verve hozzákeverjük. A tésztához való száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a Ramát, és a tésztát jól összegyúrjuk. A jól összegyúrt tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét a tepsi aljára terítjük. Meghintjük grízzel, vagy édes morzsával, (darált háztartási keksz). Elterítjük a tölteléket, majd a tészta másik felével betakarjuk, eligazítjuk, és villával megszurkáljuk. 200- 220 fokon közepesen pirosra sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem