Rama Vajas Íz | 3 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
majoránna | 1 evőkanál |
bors | 1 teáskanál |
paradicsompüré | 10 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
rizs | kilogramm |
só | 1 teáskanál |
darált hús | 1 kilogramm |
őrölt édes paprika | 3 evőkanál |
oldalas | 1 kilogramm |
savanyú káposztalevél | 10 darab |
aprókáposzta | kilogramm |
Lőrinci töltött káposzta a Főételek kategóriában
A húst ledaráljuk, majd a rizst hozzáadjuk, valamint a fűszereket. A hagymát, amit apró kockára vágtunk a margarinon megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, végül a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint után ízesítünk. A tölteléket a levelekbe csavarjuk úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakjuk a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart apró káposzta, amely közé szálasra vágott vöröshagymát kevertünk és megszórtunk ételízesítővel, majd rárakjuk az oldalasdarabokat és a töltelékeket lazán sorban.
Ráöntjük a sűrített, (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor apró káposzta, ha van, akkor az oldalas és a maradék töltelék. A töltelék mennyisége, (darab száma) függ a levél nagyságától is. Ráöntjük a maradék paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.