Feltöltve:

Lőrinci töltött káposzta

timer 120
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 evőkanál
vöröshagyma2 darab
majoránna1 evőkanál
bors1 teáskanál
paradicsompüré10 dekagramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
rizs kilogramm
1 teáskanál
darált hús1 kilogramm
őrölt édes paprika3 evőkanál
oldalas1 kilogramm
savanyú káposztalevél10 darab
aprókáposzta kilogramm

Lőrinci töltött káposzta a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húst ledaráljuk, majd a rizst hozzáadjuk, valamint a fűszereket. A hagymát, amit apró kockára vágtunk a margarinon megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, végül a húshoz adjuk.

2. lépés

Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint után ízesítünk. A tölteléket a levelekbe csavarjuk úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakjuk a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart apró káposzta, amely közé szálasra vágott vöröshagymát kevertünk és megszórtunk ételízesítővel, majd rárakjuk az oldalasdarabokat és a töltelékeket lazán sorban.

3. lépés

Ráöntjük a sűrített, (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor apró káposzta, ha van, akkor az oldalas és a maradék töltelék. A töltelék mennyisége, (darab száma) függ a levél nagyságától is. Ráöntjük a maradék paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem