Feltöltve:

Lőrinci húsleves

timer 120
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom2 darab
sárgarépa4 darab
vöröshagyma1 darab
bors10 mag
petrezselyemzöld1 csokor
fokhagymagerezd4 darab
fehérrépa4 darab
Delikát ételízesítő1 evőkanál
marhahús50 dekagramm
zöldpaprika2 darab
zöldborsó1 evőkanál
kelkáposzta darab
krumpli1 darab
karalábé1 darab
zellergumó1 darab
zellerzöld1 csokor
pulykanyak1 darab
karajcsont1 darab
tarjacsont1 darab
csirkeláb15 darab
csirkemell csont2 darab
orjacsont1 darab

Lőrinci húsleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldeket összekötjük. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó, valamint a marha csontokat odarakjuk annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely. Amikor felforrt a víz, takarékra vesszük, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön.

2. lépés

Lőrinci húsleves elkészítés 2. lépés képe

Amikor már majdnem megfőtt a hús, akkor a kimaradt csirkecsontot és a lábat beletesszük és az előkészített zöldségeket is. Ízlés szerint sózzuk, teszünk bele ételízesítőt, szemes fekete borsot. Amikor megfőtt, a gázt kikapcsoljuk és 5 -10 percig pihentetjük. A zöldségeket és a húst, külön tálra kiszedjük. A levest leszűrjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem