Lőrinci bableves
Lőrinci bableves
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • karalábé - darab
  • tarkabab - kilogramm
  • zellegumó - darab
  • dagadó - 50 dekagramm
  • gersli - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A beáztatott babot felrakjuk főni, az apró kockára vágott vöröshagymával, a füstölt hússal és a babérlevéllel. Amikor a bab félig megpuhult, belerakjuk a gerslit és a zöldségeket, valamint az ételízesítőt.
  2. Amikor minden megfőtt, akkor a margarinból és a lisztből fokhagymás rántást készítünk, amibe a leves levével való felengedés előtt belerakjuk a pirospaprikát és berántjuk a levest. Után ízesítünk és tálaljuk.