fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
tejföl | 100 milliliter |
sárgarépa | 2 darab |
majoránna | 1 csipetnyi |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 3 darab |
babérlevél | 2 darab |
olíva olaj | 80 milliliter |
hagyma | 1 darab |
zeller | 0.5 darab |
lóbab | 200 gramm |
friss kakukkfű ág | 2 darab |
zsemle | 2 darab |
leveshús | 300 gramm |
fekete bors szemek | 4 darab |
friss menta | 1 csokor |
Lóbab leves mentával a Levesek kategóriában
Készítsünk alaplevet: mossuk meg a zöldségeket és pucoljuk meg. Mossuk meg a húst és öntsünk rá 1,5 liter hideg vizet. Forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Adjuk hozzá a fűszereket és a Marhahúsleves-kockákat. Főzzük együtt kb. 40 percig, majd szűrjük le. A húst és a zöldségeket máshová felhasználhatjuk.
Egy lábosban olíva olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a babot. Öntsük rá a leszűrt levest és főzzük kb. 20 percig. Ezután egy lyukacsos kanállal szedjük ki a bab egy részét.