Feltöltve:

Lipcsei aranykrémes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Piskóta

rum1 dl
tojásfehérje felvert habja5 darab
liszt4 evőkanál
cukor5 evőkanál
tojássárgája5 darab

Máz

Ráma20 dekagramm
víz0.5 dl
kakaó3 dekagramm
porcukor20 dekagramm

krem

porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt4 evőkanál
cukor2 evőkanál
tej0.5 liter

Tészta

Ráma12 dekagramm
tej1 kis
sütőpor0.5 csomag
kakaó1 evőkanál
tojás2 egész
cukor15 dekagramm
liszt30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle tepsi hátulján. A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül belekeverjük a keményre felvert tojáshabot.

  2. 2. lépés

    Míg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet, melyhez a tejet a 2 kanál cukorral és 4 kanál liszttel felfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a Ramával és a porcukorral.

  3. 3. lépés

    Először az egyik barna tésztára kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskótát, - amit a rummal meglocsolunk - és megkenjük a krém másik felével. Erre kerül a másik barna tészta.

  4. 4. lépés

    A tetejére elkészítjük a mázat. A porcukrot, a kakaót és a vizet felforrósítjuk, majd belekeverjük a Ramát és ráöntjük a tészta tetejére.

  5. 5. lépés

    Pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk, után szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem