Feltöltve:

Linzi koszorú

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor100 gramm
liszt300 gramm
Ráma200 gramm
tojássárgája1 darab
citromhéj1 darab
barackíz1 darab
dió1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből, porcukorból, Ramából, tojássárgából és a reszelt citromhéjból linzer tésztát gyúrunk és 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

  2. 2. lépés

    A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszurkáljuk. A tetők közepét is kiszúrjuk, (persze ha van otthon direkt ilyen kiszúrónk úgy hamarabb megvan).

  3. 3. lépés

    A tetőket lekenjük tojással és megszórjuk vágott dióval, vagy nagy szemű kristálycukorral.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben világosra sütjük. Kihűlés után a tetőket leporcukrozzuk és összetöltjük a tetőket és az aljakat barackízzel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1