Feltöltve:

Linzi koszorú

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor100 gramm
liszt300 gramm
Ráma200 gramm
tojássárgája1 darab
citromhéj1 darab
barackíz1 darab
dió1 darab

Linzi koszorú recept.

Elkészítés

1. lépés

A lisztből, porcukorból, Ramából, tojássárgából és a reszelt citromhéjból linzer tésztát gyúrunk és 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

2. lépés

A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszurkáljuk. A tetők közepét is kiszúrjuk, (persze ha van otthon direkt ilyen kiszúrónk úgy hamarabb megvan).

3. lépés

A tetőket lekenjük tojással és megszórjuk vágott dióval, vagy nagy szemű kristálycukorral.

4. lépés

Előmelegített sütőben világosra sütjük. Kihűlés után a tetőket leporcukrozzuk és összetöltjük a tetőket és az aljakat barackízzel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem