Feltöltve:

Linzertorta

timer 90
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor12 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt40 dekagramm
tojás1 darab
eperlekvár30 dekagramm
habtejszín600 milliliter

A díszítéshez

eper6 darab

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, és 5 részre osztjuk.

  2. 2. lépés

    Fél órát pihentetjük hideg helyen, ezután kinyújtjuk őket és kb. 16 cm átmérőjű karikával kiszúrjuk.

  3. 3. lépés

    175 fokon világosra sütjük a lapokat. Míg sülnek a tészták, felverjük a tejszínhabot.

  4. 4. lépés

    Ha megsültek a lapok, egyet (a legszebbet, mert ez lesz a torta teteje) még melegen hat szeletre vágunk, a többi lapnál megvárjuk, míg kihűlnek.

  5. 5. lépés

    A tejszínt és a lekvárt négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, majd tejszínhabbal és így tesszük egymásra a további négy réteget.

  6. 6. lépés

    Az utolsó tejszínhab rétegre ferdén tesszük rá a felvágott linzerszeleteket. Két napot állni hagyjuk a tortát, jól lefóliázva a hűtőben, ezután lesz szeletelhető. Friss eperrel díszítjük tálalás előtt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 4
Megnézem