Feltöltve:

Linzerkoszorú

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

-

liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
dióbél5 dekagramm
tojás1 darab
baracklekvár40 dekagramm
porcukor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadva a porcukrot, a finomra darált dióbél felét, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrom. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm. vastagságúra nyújtom, és 4 cm átmérőjű kerek, recés szélű lapokat szaggatok belőle. Minden másodiknak a közepébe kis kerek lyukat vágok, ez lesz a linzerkoszorú felső tésztakarikája. A kerek tésztalapokat sütőlemezre rakom. Amiből a felső karika lesz, azokat megkenem tojással, és meghintem darált dióval. Az alsó és a felső lapokat így, külön-külön sütöm meg. Előmelegített, forró sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sülnek. Miután kihűltek, az alsó lapokat vastagon megkenem baracklekvárral és ráhelyezem a porcukorral meghintett tetőlapokat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem