Linzerkarika
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • friss élesztő fele

-

  • tojássárgája - 4 darab
  • liszt - 70 dekagramm
  • Ráma - 50 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • üveg pikáns gyümölcsíz - 1 kis

Elkészítés:

  1. A lisztet átszitáljuk, a Ramát apró darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. Elkészítés: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszítésként. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük. Amikor kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró.