Linzerkarika a Desszertek kategóriában
Lisztet és a sütőport beleszitáljuk egy nagyobb edénybe. Rászitálom a porcukrot a vaníliás cukorral, majd rászórjuk egyenletesen a kristálycukrot. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint . Beleütjük az egész tojást, és a két tojássárgáját, és adjuk hozzá a citrom reszelt héját.
Összedolgozzuk a hozzávalókat, és addig gyúrjuk, amíg teljesen egyneművé nem válik a tészta, és vigyázzunk arra is hogy margarin darabok ne maradjanak egyben benne.
Amikor kész, formáljunk belőle cipót, és tegyük letakarva hűvös helyre 1,5 órára, hogy a margarin visszahűljön, és nyújtáskor ne ragadjon a tészta.
Nyújtsuk ki a tésztát, porcukrozott deszkán, és formával szúrjuk ki, a megfelelő alakzatot.. Legyenek párban. Minden kiszúrt tésztához, tartozzon egy olyan, amelynek e közepe is ki van szúrva. Tegyük sütőlapra, melyre sütőpapírt helyeztünk, és előmelegített sütőben kb 10 percig süssük 180-200 fokon.
Amikor készen van, akkor gyümölcsízzel ragasszuk őket össze, tegyük tányérra, és porcukorral szórjuk meg a tetejét. Másnap fogyasszuk, akkorra puhul meg.