finomliszt | 0.5 kilogramm |
tojássárgája | 6 darab |
tej | 2 evőkanál |
Ráma | 1 púpos evőkanál |
porcukor | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 darab |
tojásfehérje | 6 darab |
porcukor | 30 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
kókusz | 15 dekagramm |
lekvár | 1 darab |
meggy | 1 darab |
A tésztához valókat összegyúrom, és diónyi gombócokat helyezek a kosárka formákba, melyet előtte kikentem, megszórtam. Vékonyan elterítem az ujjammal a tésztát.
A 6 tojás habját felverem, a végén már a porcukorral, és megfelezem, egyik felébe a diót, a másikba a kókuszt teszem. Aki szereti citromhéjjal, vaníliával tovább ízesítheti. A kosárkák aljára vagy lekvárt, vagy meggy szemet teszek, és rákanalazom a habot, majd készre sütöm.
Hozzászólások